Sidvisningar förra veckan

onsdag 3 april 2013

Blyg, jag??

 


Alla som känner mig, eller åtminstone träffat mig, vet att jag är en person som pratar mycket, ofta & gärna.
I sällskap är jag sällan den som sitter i ett hörn och är tyst.

Jag är oftast glad och positiv, men kan också ibland elda upp mig om det är något jag känner extra för. Kan också bli väldigt känslig, framför allt när det gäller mina barn.

Jag är politik som fritidsintresse. Sitter i kommunfullmäktige bl.a.
Detta sedan senaste valet.

Igår hade vi fullmäktigemöte. Det togs upp flera saker som var intressanta. Bl.a. sociala fonder, nybyggnation av både bostadrätter & hyresrättigheter m.m. Det som dock intresserade mig personligen mest var renoveringen av vårt badhus.
Det som jag framfört tidigare i planeringsstadiet var att man planerar in saker som bl.a. att det ska vara tillgängligt för alla oavsett funktionsnedsättning, att det bör finnas en terapibassäng för träning o babysim osv
Det viktigaste dock för min personliga del, ett könsneutralt rum där man kan byta om tillsammans, som min son & jag. För annars kan inte vi bada. Detta för att jag inte kan, i dags läget, lita på att han kan sköta sig själv. Han behöver påminnas om tid, att duscha, att klä på sig osv. Klart detta går ju att åtgärda lätt genom att en man följer honom, som hans pappa :). Nu är det så att min gubbe inte är en stort fantast av bada, än mindre i badhus. Detta är något jag alltid gjort mest själv med mina barn, alla 3.
Bada är något jag & min yngste son uppskattar ,båda två.

Så såklart ville jag under gårdagens möte, framföra denna för mig så viktig hjärtefråga, även om jag vet att det stod med i planeringen och ritningar.
Att få alla att förstå vad sådana små saker har betydelse.
Att svarta kakelplattor för en människa med autism kan uppfattas som svarta hål. Att ett trappsteg kan vara ett jätteproblem för någon med rörelsehinder.

Men jag, den största svadan av alla, fick tunghäfta och vågade inte ens begära ordet.
Varför?
Jag kan nog erkänna att det där med mikrofon skrämmer mig lite.
Hur jag nu ska komma över det får jag fundera på.
Singstar kanske ;)?
För att komma över det, det ska jag!!
2 kommentarer:

 1. Hej Karin!
  Skrev ett långt inlägg men försvann i cyberspace ;-) Gör ett nytt försök!

  Att du drabbades av tunghäfte låter faktiskt lite osannolikt ;-) Synd också tycker jag då dina synpunkter är kloka! Har de kommit till stadiet med en "nollhandling" kostar det nog en slant att göra förändringar. Jag tycker dock att synpunkterna borde delges de som bör ha det!! Skriv det - om det går!

  Öva mickteknik med SingStar är nog en bra idé ;-) Gör det dock inte när det är party.. blir nog inga som helst problem då. När jag tagit ett "järn" tror jag t.o.m att jag kan sjunga ;-)

  Härligt att se att det finns engagemang för vår människoby!

  Fortsatt lycka till!
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Lotta visst är det konstigt att jag, som faktiskt kan tala både från scen och inför stora församlingar annars tycks få tunghäfta på den plats man tycker det är självklart att man ska tala??
   Som tur vet jag några av de som sitter i den planeringsgrupp kring badhuset och som sagt på papper finns de flesta idéer med.
   O jag har så dålig sångröst så t.o.m. på fest inser jag att jag inte bör sjunga :)

   O jag kommer nog inte alltid vara tyst. Det är jag för pratglad för :)

   Radera